уторак, 18. јул 2017.

Festival naučne i epske fantastike u Somboru (NAJAVA)

Pozdrav, dragi čitatelji i pratioci bloga. U prethodnom periodu se nismo previše družili, zbog moje okupiranosti raznim obavezama, ali ćemo uskoro imati prilike za to - i to uživo! Naime, ove godine se u Somboru biće održan Festival naučne i epske fantastike, na kome će učestvovati brojna značajna imena domaće scene, između ostalog i moja malenkost. Zvaničnoj FB stranici događaja možete pristupiti ovde.


Festival će biti održan 19. i 20. avgusta u Kulturnom centru Laza Kostić (Venac Radomira Putnika 2). Program počinje svakog dana u 11:00, kada se otvaraju prodajni deo sa štandovima izdavača u velikoj sali, dok je mala sala pre svega namenjena za turnir u MTG i Warhammer-u; istovremeno, odvijaće se i brojne druge aktivnosti, kao što su radionice za decu. Dnevni program traje sve do 19:00, kada započinje večernji program u dvorištu Kulturnog centra, koji predstavlja neizbežnu poslasticu svim istinskim ljubiteljima fantastike! Prvog dana gost je Nebojša Petković, jedno od najeminentnijih imena srpske fantastike, koji će učestvovati u tribini Savremena srpska fantastika, a nakon toga predstaviti svoja dela i razgovarati sa Milošem Mihailovićem.


Drugog dana gost je Miloš Mihailović (tj. ja), kontroverzni mladi pisac, koji će učestvovati u tribini Fantastika kroz istoriju, a zatim promovisati svoja dela i razgovarati sa voditeljem. Program druge večeri zaokružuje tribina Marketing i fantastika, koja će objasniti marketinšku pozadinu fantastike. Ovu tribinu vodi Stefan Mijatović, a gostovaće osnivači nekih od najvećih srpskih sajtova posvećenih fantastici. Obe večeri se tribinsko-promotivni deo završava u 20:35, a u 20:40 počinje dvadesetominutno predstavljanje filmskog programa. Filmski program počinje u 21:00. Prvog dana biće puštani EF, a drugog SF filmovi.

Što se tiče mog gostovanja, imaćete priliku da slušate razgovor sa mnom, u kome ćete moći da saznate brojne novosti o mom radu, između ostalog i to kako sam napisao novu knjigu (pratite blog za novosti!) za samo 20 dana; takođe, učestvovaću u dve tribine, te ćete stoga i tu moći da čujete reči mudrosti s mojih rosnih usana. Za detaljniji program pratite stranicu događaja i blog divina mens.

Preporučujem svima da se pojave na ovom događaju. Široki raspon sadržaja za sve ljubitelje fantastike, kao i prilika da se upozna više domaćih pisaca (saznaćete i koje to; spremite se za lepo iznenađenje!), kao i celodnevni program, garantuju nezaboravan doživljaj. Podstiču se svi da dođu kostimirani.

Traže se volonteri željni da učestvuju u radu festivala. Javite mi se na moj Fejsbuk profil, Fejsbuk stranicu ili na mejl.

Let's rock.

Нема коментара:

Постави коментар