субота, 31. децембар 2016.

Novogodišnji govor okupljenim širokim narodnim masama

Pozdrav, dragi prijatelji, pratiocima i poštovaoci bloga divina mens. Čast mi je što mala, ali odabrana publika prati ovaj moj internet kutak; veliko zadovoljstvo pričinjava mi svaka vaša poruka podrške (a primio sam ih dosta), stoga ću se u nadolazećoj godini potruditi da ne zanemarujem blog. Pored toga, 2017. godine biće pokrenut i divina mens Tube, moj kanal na kome ćete moći da pratite zanimljive sadržaje vezane pre svega za svet filma, da vidite retke i zabranjivane inserte iz okultnih klasika, uživate u delima skoro nedostupnim na internetu, ali i još mnogo toga.


S obzirom na kulturološke i istorijske specifičnosti podneblja u kome sam ja odrastao, kao i veći deo mog čitalaštva, uzećemo zdravo za gotovo da je danas poslednji dan 2016. godine, bez dublje i besmislene analize sistema merenja vremena u različitim delovima čovečanstva i tako smesta preći na stvar. Sa sobom je donela brojna iznenađenja i još brojnije smrti, koje su nas ostavile bez velikog broja originalnih stvaralaca koji su u velikoj meri obeležili kulturu proteklih decenija. Nismo sponzorisani od SPC i nećemo im pevati opelo, niti ih nabrajati, s suzom u oku govoreći da su bili veliki ljudi i prijatelji našega naroda; umesto toga, samo, budimo zahvalni na svemu što su ostavili iza sebe.


Izgledi da će uskoro doći do masovnog pomora ljudske rase veoma su visoki i povećavaju se svakog dana. Nekog to raduje, neko se toga plaši; ipak, situacija još nije raščišćena i postoji nada u poboljšanje (nekog to raduje, neko se toga plaši, opet). Vere u čovečanstvo nemam previše, kao i uvek, i sa te pozicije i dalje nastupam; ipak, biće zabavno videti šta će nam doneti budućnost. Kako god se završila naša kosmička odiseja, možemo biti ponosni na neke stvari koje smo postigli i to dokle su naša umetnost i nauka došle. Bez pozivanja na bogove, svece i razne natprirodne entitete, reći ću ono isto što sam i prošle godine; budimo ljudi! Sve najbolje od mene, uz mnoštvo novih sadržaja u 2017. godini!

I da, dolazi nam nova sezona Twin Peaks. Eto jednog razloga da se još malo poživi.

Нема коментара:

Постави коментар